Среда, 14 Декември 2016    Печати
Џес Бејли си заминува од Македонија на 20 Јануари

jovan Burne

Ние Македонците администратори на популарната фејсбук фан страница Macedonia supports Donald Trump кои му помогнавме на Доналд Трамп да стигне до толку посакуваната победа, може да и порачаме на целокупната

Македонска јавност која е разочарана од американскиот амбасадор дека на 20 Јануари кога и официјално Доналд Трамп ја превзема власта во свои раце во Америка, тој датум 20 Јануари ќе биде и последниот ден на амбасадорот Џес Бејли во Македонија.

Џес Бејли беше познат по неговите провокативни настапи и неговото мешање на неколку пати во внатрешните работи на Македонија како и неговото директно мешање во штотуку завршените избори во Македонија.

Амбасадорот Џес Бејли на 20 Јануари ја напушта Македонија, а на негово место ќе дојде нов амбасадор кој ќе има многу подобар но и многу по искрен однос кон Македонија и Македонците.

Јово Бурне