Четврток, 09 Март 2017    Печати
МАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД БРАНДЕНБУРШКАТА ПОРТА ЗА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА!

17265223 1631878446827025 4090682172408639354 nМАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО БЕРЛИН МАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД БРАНДЕНБУРШКАТА ПОРТА ЗА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА!

9 март 2017 година, Берлин, СР Германија

- Македонската заедница во:

Берлин на 18 март 2017 година (САБОТА), со почеток во 14 часот- организира мирен протест пред Бранденбуршката порта: “Македонците за унитарна Македонија!“

Од мирниот протест ќе биде испратена Декларација за унитарна Македонија до постојаните земји членки на Советот за бебзедбност на Обединетите Нации, Советот на Европа, ЕУ, ОБСЕ, НАТО, СР Германија и Македонија.

Организаторите ги канат сите Македонци и македонски државјани на мирниот протест.