Четврток, 30 Август 2018    Печати
Договорот е спротивен на македонскиот правен систем и меѓународните стандарди и практики

40371607 1062319630610162 3165148618046832640 nМицкоски – Даниелсон:ВМРО-ДПМНЕ не се согласува со договорот бидејќи е спротивен на македонскиот правен систем и меѓународните стандарди и практики

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, оствари средба со директорот на Директоратот за проширување во Европската комисија, Кристијан Даниелсон.

Во текот на средбата Мицкоски ја афирмираше заложбата на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со членството на Република Македонија во Европската унија. Мицкоски нагласи дека ВМРО-ДПМНЕ верува во реформите и идеолошките постулати на европската интеграција.

Мицкоски ги повтори ставовите на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со Договорот со Република Грција и укажа дека Партијата не може да се согласи со содржината на истиот бидејќи е спротивен со македонскиот правен систем како и меѓународните стандарди и практики.

„​Во текот на средбата ги повторив ставовите на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со Договорот и укажав дека Партијата не може да се согласи со содржината на истиот бидејќи е спротивен со Македонскиот правен систем како и меѓународните стандарди и практики“, пишува Мицкоски во соопштението на Фејсбук.

Вчера остварив средба со Директорот на Директоратот за проширување во Европската Комисија Кристијан Даниелсон.

​Во текот на средбата ги повторив ставовите на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со Договорот и укажав дека Партијата не може да се согласи со содржината на истиот бидејќи е спротивен со Македонскиот правен систем како и меѓународните стандарди и практики.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/photos/a.833349540173840/1062319627276829/?type=3