Петок, 31 Август 2018    Печати
Заев ја почна кампањата „ЗА“ со дебакл во Кочани – одвај 200 присутни, половина секојдневни минувачи
Заев ја почна кампањата „ЗА“ со дебакл во Кочани – одвај 200 присутни, половина секојдневни минувачи

Заев ја почна кампањата „ЗА“ со дебакл во Кочани – одвај 200 присутни, половина секојдневни минувачи

Иако власта почна со силна кампања, во која се вклучени потплатените медиуми (за кои ОБСЕ члиј поранешен претставник Дуња Мијатовиќ порано не се симнуваше од вратот на Груевски), странците, но и такви кои глумат патриоти, Заев започна со дебакл во Кочани.

Неговата отворена трибина во градот на оризот започна околу 18 часот, а во градот со 25.000 жители, Заев го удостоија едвај околу 200 граѓани. Толку жители на Кочани сакаа да ги слушнат неговите зборови пред референдумот, иако веројатно е дека половина од нив се луѓе кои тоа време обично го користат за прошетки, па тие ќе беа таму и да не беше отворената трибина. Впрочем, фотографиите самите зборуваат.

alt

altalt

https://denesen.mk/zaev-ja-pochna-kampanjata-za-so-debakl-vo-kochani-odvaj-200-prisutni-polovina-sekojdnevni-minuvachi/