Вторник, 18 Јуни 2019    Печати
Тираните секогаш носат униформа, или симболичен дел од неа
Мицковски: Оставете им ги шлемовите на војниците, смешни сте

Мицковски: Оставете им ги шлемовите на војниците, смешни сте

Ивор Мицкоски на Фејсбук реагира на појавувањето на политичкиот врв на вчерашната воена вежба во Криволак.

„Остајте им ги шлемовите на војниците и на генералите, тој шлем е дел од униформа која не ѝ припаѓа на власта, туку на државата.

Во диктатурите, тираните секогаш носат униформа, или симболичен дел од неа“.

ivor

https://kurir.mk/makedonija/vesti/mickovski-ostavete-im-gi-shlemovite-na-vojnicite-smeshni-ste/