Среда, 10 Јули 2019    Печати
Полицијата почна со апсење (киднапирање) на активисти кои го употребуваат името Македонија, киднапиран Нестор Огинар

janevПроф.др. Игор Јанев

Полицијата почна со апсење (киднапирање) на активисти кои го употребуваат името Македонија, киднапиран Нестор Огинар

ПОТРЕБА Е ИТНА РЕАКЦИЈА

28471770 1942052655823687 4746542402538826112 n

Вработени во МВР го нападнаа и киднапираа Нестор Огинар поради гласно изречено "Да живее Македонија".

Насилниците вработени во МВР ја злоупотребија полициската униформа и буквално ПРОТИВЗАКОНСКИ извршија напад и киднапирање на стар и немоќен дедо кој само јавно го искажуваше своето мислење. Бараме итен прекин на работиотиот однос на насилницие од МВР кои противзаконски нападнаа и киднапираа активист за човкови правa. Бараме итна и безусловна оставка од Министерот Оливер Спасовски и диктаторот Зоран Заев.

Млади за Македонија и целата демократска јавност најостро го осудуваат однесувањето на полицијата на Оливер Спасовски и приведувањето на демонстрантот и активист за човекови права, само затоа што го изразил своето мислење и извикал "Да живее Македонија". Бараме киднапираното лице веднаш да биде ослободено.

Бараме итна заштина на демократијата, владеењето на правото и на основните човекови права и слободи. Режимот на Зоран Заев веднаш да ги тргне канџите од граѓаните и демонстрантите.

Со овој чин режимот на Зоран Заев уште еднаш ја покажа својата нервоза, паника и страв од граѓаните, а тој ја злоупотребува полицијата за да креира инциденти. Приведување на граѓани што протестираат достоинствено, само затоа што нго изрзува своето мислење, е недозволиво. Демократскиот свет не познава таквo.

Денешниот инциент е озаконување на диктатурата на Зоран Заев и воведа во тоталитаризот. Денешната сликс наликуваат на копија од ноќта на долгите ножеви во нацистичка Гермнија.

Потсетуваме дека режимот на Зоран Заев целосно ја копира дикатурата и постапките на Адолф Хитлер, а режимската пропаганда на Заев се повеќе налитува како лично да е водена од Гебелс.

По стапките на Адолф Хитлер, пропагандата тврди дека Зоран Заев е месијата која прави чуда (цитат од мактел.мк), а Заев сам себе се декларира како лично избран (црпнат) од Господ да владее со Македонија!

По секоја цена мораме да ја заштитеме демократијата и владеењето на правото и да не дозолиме режимот на Зоран Заев да создаде една нова нацистичка Германија (наречена Северна) која има за цел ццелосно да го униши македонскиот народ.

Потребна е реакција, сега и веднаш!

Никогаш Северна, Секогаш Македонија!