Среда, 17 Јули 2019    Печати
Почина Драги Арсов, прв потпретседател на Собранието

dragi-2

ТАЖНА ВЕСТ: Почина Драги Арсов, прв потпретседател на Собранието

По кратко боледување денеска на 82 – годишна возраст почина Драги Арсов, поранешен пратеник и прв потпретседател на Собранието.

Роден е во 1937 година во Кочани. Завршил Факултет за политички науки.

Драги Арсов е и еден од основачите на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ и потписник на Декларацијата за независност.

Арсов од 1998 до 2002 ја извршувал функцијата заменик-министер за информации.

https://kurir.mk/makedonija/vesti/tazna-vest-pochina-dragi-arsov-prv-potpretsedatel-na-sobranieto/