Среда, 04 Март 2020    Печати
Македонија е единствена држава со осуден новинар во Европа

Македонија е единствена држава со осуден новинар во Европа, Заев во страв пали билборди, одговорност ќе има за сите

Факти кои го одбележаа денот:

  1. Заев воведе вистински режим. Македонија е единствена држава во Европа со осуден новинар за пишан збор.
  2. Мицкоски најави 100.000 денари плата за професорите, над 36.000 денари плати за наставниот кадар во основните и средните училишта, повеќе пари за образованието и културата во целост.
  3. СДСМ во страв од пораз пали билборди и покажува нервоза. Одговорност ќе има.
  4. Заев не се грижел за безбедноста и здравјето на граѓаните. Скоро половина година граѓаните јаделе непроверена храна.
  5. Хидроакумулациите празни. Ни се заканува катаклизма во земјоделието и прекини во водоснабдувањето во текот на 2020 година.