Недела, 05 Јули 2020    Печати
Анкетарот на Трамп прогнозира убедлива победа на ВМРО-ДПМНЕ

Анкетарот на Трамп прогнозира убедлива победа на ВМРО-ДПМНЕ

 John McLaughlin од McLaughlin&Associates кој соработува со американскиот претседател Доналд Трамп и прави анкети за него, и му е доверлив извор за прибирање информации, прогнозира убедлива победа на ВМРО-ДПМНЕ.
 
1070
 
Анкетната куќа која соработува со американскиот претседател Доналд Трамп испрати свои луѓе во Македонија, кои во изминатиот период константно вршеа реални испитувања на јавното мислење на граѓаните за кого ќе гласаат.

Од таму ги објавуваат рејтинзите на македонските политички партии според резултатите од анкетирањата. Во секое од нив е забележано дека најголема доверба македонскиот народ има во ВМРО-ДПМНЕ.

Според последните резултати, ВМРО-ДПМНЕ ќе оствари победа во 5 од 6-те изборни единици.

Во ИЕ 1 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 28%, СДСМ 25%, ДУИ 6%, АА 4%, ДПА 1%, други 1% и 35% се неопределени.

Во ИЕ2 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 26%, СДСМ 24%, ДУИ 9% АА 7%, ДПА 1%, други 1%, 32% неопределени.

ВО ИЕ 3 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 39%, СДСМ 32%, ДУИ 0, АА 0, ДПА 0, други 0, 29% се неопределени.

ВО ИЕ 4 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 38%, СДСМ 33%, ДУИ 0, АА 0, ДПА 0, други 1, 28% се неопределени.

ВО ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 31%, СДСМ 28%, ДУИ 5%, АА 4, ДПА 1%, други 0, 31% се неопределени.

ВО ИЕ 6 ВМРО-ДПМНЕ ќе има 12%, СДСМ 17%, ДУИ 26%, АА 20, ДПА 3%, други 0, 22% се неопределени.

Резултатите од анектата се јавно објавени на Твитер.

Станува збор за анкетната куќа со која работи Трамп.

2 mcl-tramp

 

1-m-700x853