Недела, 19 Јули 2020    Печати
СДСМ ја донесе државата до питачки стап Соопштение до јавноста

2a

СДСМ ја донесе државата до питачки стап. Лошиот менаџмент со државната каса ќе резултира со буџетска дупка од 1 милијарда евра само оваа година.

Заев и Нина Ангеловска пет пати го менуваат ставот за кондицијата на македонската економија, за на крај да признаат дека се соочуваме со катастрофа.

СДСМ не се водеше од интересот на народот, туку од теснопартиските пресметки. Економијата е целосно притисната и без изгледи за раст.

Партијата која ветуваше 5-7% раст на БДП годишно, сега и приредува дебакл на економијата, која е на шкрги веќе подолг период.

Македонија не може понатаму со СДСМ.

Заев и СДСМ мора да си заминат.

ВМРО-ДПМНЕ