Досиеа и Архив Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/dosiea Mon, 20 Nov 2017 17:04:38 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk Нов историски документ: Како е распарчувана Македонија http://mn.mk/dosiea/13858-Nov-istoriski-dokument-Kako-e-rasparcuvana-Makedonija http://mn.mk/dosiea/13858-Nov-istoriski-dokument-Kako-e-rasparcuvana-Makedonija Софискиот весник „Континент“ публикува, наводно, досега непознат извештај на британскиот Форин офис од јануари 1994 година.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 15 Nov 2017 07:17:57 +0000
Вести од Татковината: Глас на ВМРО-ДПМНЕ http://mn.mk/dosiea/13834-Vesti-od-Tatkovinata-Glas-na-VMRO-DPMNE http://mn.mk/dosiea/13834-Vesti-od-Tatkovinata-Glas-na-VMRO-DPMNE Македонија бара замрзнување на политичките преговори со Грција се до замрзнувањето на ноемвриските избори е штурата вест што може да се дознае од македонските средства за информирање...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 08 Nov 2017 02:38:31 +0000
До Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ http://mn.mk/dosiea/13807-Do-Izvrsniot-Komitet-na-VMRO-DPMNE http://mn.mk/dosiea/13807-Do-Izvrsniot-Komitet-na-VMRO-DPMNE Денес стаса полномоштвото на мое име, со кое се овластувам да ги вршам работите од интерес на Партијата пред канадските и американските власти и биснисмените, како и пред бројната Македонска комуна.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 01 Nov 2017 10:30:27 +0000
Републички секретаријат за внатрешни работи, СР Македонија - II сектор СДБ http://mn.mk/dosiea/13792-Republicki-sekretarijat-za-vnatresni-raboti-SR-Makedonija---II-sektor-SDB http://mn.mk/dosiea/13792-Republicki-sekretarijat-za-vnatresni-raboti-SR-Makedonija---II-sektor-SDB Републички секретаријат за внатрешни работи, СР Македонија - II сектор СДБ

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 25 Oct 2017 01:00:00 +0000
Панте Митев до Мане Јаковлески http://mn.mk/dosiea/13768-Pante-Mitev-do-Mane-Jakovleski http://mn.mk/dosiea/13768-Pante-Mitev-do-Mane-Jakovleski Почитуван господине Јаковлевски...

На почетокот на ова писмо примете срдечни и пријателски поздрави, нека ова писмо Ве затекне во добро расположение и пријатна атмосфера.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 18 Oct 2017 02:04:20 +0000
Да се укине грчко-бугарскиот апартхејд http://mn.mk/dosiea/13734-Da-se-ukine-grcko-bugarskiot-aparthejd http://mn.mk/dosiea/13734-Da-se-ukine-grcko-bugarskiot-aparthejd Достоинствени демонстрации на македонците во Берлин: Да се укине грчко-бугарскиот апартхејд

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 11 Oct 2017 01:00:00 +0000
Службена белешка - 21.01.1983 http://mn.mk/dosiea/13717-Sluzbena-beleska---21011983 http://mn.mk/dosiea/13717-Sluzbena-beleska---21011983 Службена белешка - 21.01.1983

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 04 Oct 2017 01:00:00 +0000
До македонците во Германија: Милан Паниќ и понатаму за признавањето на Македонија http://mn.mk/dosiea/13694-Do-makedoncite-vo-Germanija-Milan-Panik-i-ponatamu-za-priznavanjeto-na-Makedonija http://mn.mk/dosiea/13694-Do-makedoncite-vo-Germanija-Milan-Panik-i-ponatamu-za-priznavanjeto-na-Makedonija До македонците во Германија: Милан Паниќ и понатаму за признавањето на Македонија

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 27 Sep 2017 01:00:00 +0000
Апел од Берлин - 04.04.1985 http://mn.mk/dosiea/13669-Apel-od-Berlin---04041985 http://mn.mk/dosiea/13669-Apel-od-Berlin---04041985 На 4.04.1985 година добиена е писмена пратка од ******* од Западен Берлин, СРГ во која испраќа...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 20 Sep 2017 01:00:00 +0000
Апел од Берлин - 07.05.1991 http://mn.mk/dosiea/13650-Apel-od-Berlin---07051991 http://mn.mk/dosiea/13650-Apel-od-Berlin---07051991 Барање до Собранието на Македонија, Македонската Радио Телевизија, НИП Нова Македонија и ВМРО-ДПМНЕ...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 13 Sep 2017 01:00:00 +0000