Среда, 12 Јули 2017    Печати
КОМИТСКА ПОРАКА

SavoKostadinovski
Саво Костадиноски

Од името на народот македонски,
од с# срце праќам комитски завет:
отсекогаш нација сме биле
и библиски народ славен.

Од името на земјата македонска,
исконска, древна, од века,
комитската порака ќе живее
како вечно непресушна река.

Од името на слободата мила,
поракава секој да ја почитува:
за одбрана на татковината -
секој од нас да се воспитува.