Среда, 18 Септември 2019    Печати
ОХРИД

SavoСАВО КОСТАДИНОВСКИ

 

ОХРИД

Ох-рид! Тоа е изрека

позната и мила,

можеби и од времето

пред Самоила,

кога Охрид

Лихнида била.

Било како било-

Охрид да се спомне

секому му е мило.

Низ црквите,манастирите,

со конаците,иконите,фреските,

на сите луѓе на светот

им го покажуваме идентитетот.