Среда, 02 Март 2016    Печати
ФОТО: Плоштадот „Гоце Делчев“ во Пустец доби нов современ лик

plostad-pustec-1

Плоштадот „Гоце Делчев“ во Пустец доби нов современ лик, со што се очекува зголемено привлекување на посетителите.

plostad-pustec-2

На плоштадот доминира црквата во селото, изградена како донација од Македонци од целиот свет, додека проектот бесплатно го изработи и градбата ја координираше познатиот архитект од Охрид, Тодор Паскали.

plostad-pustec-3

plostad-pustec-4

plostad-pustec-5

plostad-pustec-6