Понеделник, 06 Март 2017    Печати
Ќе ја браниме државата и институциите ако мора и со жив штит

gemidyiiЈово Бурне

-Ќе ја браниме државата и институциите ако мора и со жив штит

Ние претставниците на Македонското радикално здружение "ГЕМИЏИИ" му порачуваме на Зоран Заев од СДСМ, Али Ахмети од ДУИ, Зијадин Сеља од Алијанса на Албанците и Касами од БЕСА дека доколку се оствари тоа сценарио за кое заговараат самите албански партии заедно со Зоран Заев да си го завземат собранието на Македонија и да се самопрогласат за власт со цел да се спроведе фашистичката албанска тиранска платформа, ние Македонските радикални организации предводени од наследниците на Солунските гемиџии со жив штит ќе го браниме Собранието на Македонија и институциите на оваа држава од Албанизација.

Му порачуваме на Зоран Заев и на сите албански партии кои ја туркаат тезата за федерализација, дека ќе има крв по улици за секој збор "Федерализација на Македонија".

Максимално ја поддржуваме одлуката на Ѓорѓе Иванов и се надеваме дека претседателот ќе ги земе работите во свои раце и ќе си ја заштити државата за која се има свечено заколнато пред целиот народ на Македонија, во спротивно ние Македонските радикални организации ќе сториме се за да ја заштитиме државата од албанизација па ако треба и со насилни мерки ќе спречиме федерализација