Среда, 14 Април 2021    Печати
Македонците од светот за СЛОБОДА НА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ !

169492849

- По повод годишнината од настаните во Собранието на Македонија на 27 април 2017 година, Македонците во светот и татковината, македонските заедници и организации од Европа, Канада, САД и Австралија, единствени и обединети, на 25 април 2021 година (недела) во Скопје организираат Семакедонски мирен протест под слоганот “Демократија во Македонија и Слобода на уставобранителите!“

 
Семакедонскиот протест на 25 април 2021 година (недела) во Скопје, почнува пред Владата во 11.00 часот.
  
Маршот од пред Владата тргнува во 12 часот по булевар “Даме Груев“, Булевар “Димитрие Чуповски“, Булевар “11 Октомври“, до Собранието на Македонија во 13 часот.
 
Семакедонскиот Народен протест пред Собранието ќе трае до 15 часот.
 
169252076 10223546912275645 5271845223699944681 n