Среда, 14 Април 2021    Печати
BMPO-ДПMHE ќе го поддpжи и ќе пpиcycтвyва на пpoтecтот за непpaведно ocyдените лица

171275

- По повод годишнината од настаните во Собранието на Македонија на 27 април 2017 година, Македонците во светот и татковината, македонските заедници и организации од Европа, Канада, САД и Австралија, единствени и обединети, на 25 април 2021 година (недела) во Скопје организираат Семакедонски мирен протест под слоганот “Демократија во Македонија и Слобода на уставобранителите!“

ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи протест за уставобранителите на 25-ти април?“, потврди Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ и истакна дека ВМРО-ДПМНЕ целосно го поддржува протестот за неправедно осудените лица за 27-ми април, ќе го поддржиме и ќе присуствуваме на истиот на 25-ти април.

-ВМРО-ДПМНЕ целосно го поддржува протестот за неправедно осудените лица за 27-ми април, ќе го поддржиме и ќе присуствуваме на истиот на 25-ти април.

Би сакал да потенцирам дека сме единствена политичка партија којашто бара целиот случај да се врати повторно од почеток, како и целата постапка да се врати целосно од почеток, бидејќи сметаме и стоиме на ставот дека тоа се неправедно осудени лица коишто не се терористи, тие се невини и нивното место не е во затвор, одговори Ѓорѓиевски.

17085261