Сабота, 17 Април 2021    Печати
Марија Андоновска : Има ли оваа власт купено бар еден медицински апатат а да не е донација!?
171541 Марија Андоновска
 
Ви текнува колку медицинска опрема и апарати се купија за сите болниците низ државата во "време на ВМРО"!? А сега што!?
 
 
СДСМ е 5 (ПЕТ) години на власт!
Има ли оваа власт купено бар еден медицински апатат а да не е донација!?
 
Деновиве ГОБ 8ми Септември моли за нов ангиограф бидејќи постоечкиот е преоптеретен со ситуацијата и со зголемениот обем на работа што ја наметнува Корона кризата!
 
И замислете недостасуваат околу 100.000€, додека две третини се обезбедени од донации.
100.000€ е смешна сума наспроти тоа колку испокрадоа!
 
Кога можеа да исплатат 40.000€ за студии на ќерка на министер, 83.000€ за тренирање магаре и милиони за лубриканти, можат да купат бар еден апарат кој во овие моменти е неопходен за дијагноза на мозочни и срцеви инфаркти и значи спасен човечки живот!
 
Нивните привилегии кои ги уживаат како власт, вредат ли повеќе од мојот, твојот живот, зар здравјето на граѓаните не им е приоритет!?
 
17428