Вторник, 20 Април 2021    Печати
Јован Ване Петров : Љубен Арнаудов за разлика од Христо Узунов си ја продаде душата на ѓаволот

1624887 Јован Ване Петров

Во предвечерието од славната смрт на војводата Христо Узунов,Цер 24.04.1905 година и семакедонскиот протест за браќата уставобранители 25.04.2021кои заради тоа што си ја сакаат Македонија се во зандани не може а да не се спомене овој лик!!

176491

Љубен Арнаудов за разлика од Христо Узунов си ја продаде душата на ѓаволот.

И двајцата по потекло Охриѓани,и двајцата патриоти,но не, Љубен Арнаудов не бил патриот, Љубен Арнаудов среброљубецот се продаде, си ја продаде државата гласајки ја промената на уставот и промената на името на Македонија.

А велеше јас сум современиот Узунов, никогаш што и да ми прават комуњарите нема да подлегнам на притисоците и уцените.

Подлегна, подлегна и тоа многу бргу, се продаде и себе и родот свој, фамилијата засекогаш му е бележана како предавничка,одродничка!!

Љубен ти никогаш нема да бидеш Христо, војводата за разлика од тебе го положи животот за Македонија,Ти ја продаде!!

Заради тебе браќата #УСТАВОБРАНИТЕЛИ гнијат во зандани далеку од своите семејства.

#ДаНеСеПовтори
#ДаНеСеЗаборави