Петок, 23 Април 2021    Печати
Христијан Мицкоски: The New York Times објавува дека Македонија е најлоша во Европа

177762

1Hristijan Micko

Христијан Мицкоски

The New York Times објавува дека Македонија е најлоша во Европа и меѓу најлошите во светот во справувањето со Корона кризата.

Смртноста е огромна.

Владата ја интересираа провизии, кога требаше да се вакцинира, сега нема концепт како да изврши масовна имунизација. Народот умира поради неспособноста на оние кои ја водат Владата.

Прашањето не е дали, туку кога точно, а нашата борба е тоа да биде час поскоро, одговорност мора да има.