Понеделник, 24 Мај 2021    Печати
Американски институт тврди дека Филипче лажел за бројот на починати од корона, зошто власта молчи

2inst

Последните податоци на министерството здравство и на Венко Филипче велат  дека се починати 5.311 лица од корона. Но, ако се земе во предвид анализата на американскиот институт Хелт дата (Health data) кој има сомнеж дека официјалната бројка за која информираат надлежните е два пати поголема, значи во Македонија има повеќе од 10.000 граѓани починати од корона.

Ни помалку, ни повеќе Филипче лажира бројки на починати, и тоа според американски институт бројката оди над 10 илјади, а не како што информира Филипче!

Филипче сепак се прави и слеп и глув кога е во прашање здравјето на граѓаните.

Македонија и според Ворлдометар(Worldometers), на светската листа по број на починати е на високо четврто место.

Но, грижата на Филипче е само за тоа дали има провизии или не.

Затоа Филипче ќе одговара!

ВМРО-ДПМНЕ