Понеделник, 24 Мај 2021    Печати
Путин со честитка од која на Бугарите ќе им се слоши

1putin1521Путин со честитка од која на Бугарите ќе им се слоши: Денес е денот на словенската писменост, која дојде од Македонија

„Му го честитаме на братскиот македонски народ денот на светите Кирил и Методиј и кој се слави како државен празик.

Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од Македонската земја, се вели во објавата на Твитер на Руската амбасада, кои ја пренеуваат изјавата од Претседателот Владимир Путин.