Вторник, 25 Мај 2021    Печати
Владимир Тодоровски : Заев учел од Цвенковски како да се контролира судството!

19038972

ОТКАКО ЌЕ ГО ПРОЧИТАТЕ ТЕКСТОТ ЌЕ ВИ БИДЕ ЈАСНО ЗОШТО ЗОРАН ЗАЕВ САКА НЕЧЕСНИ СУДИИ КОИ ЌЕ МУ СЛУЖАТ БЕЗ ПРИГОВОР, СРЕЌА ШТО ИМАМЕ ЧЕСНИ СУДИИ КОИ НИ" ДАВААТ ОЛЕМА НАДЕЖ НА СИТЕ!

Своевремено како опозиционер обвинуваше за постоење на „тефтерче“ во правосудството, но од позиција на власт се чини дека Зоран Заев создаде свој црн тефтер, или подобро речено црна книга со тврди корици во која секојдневно се впишуваат имиња на обвинители и судии кои соработуваат директно со Заев и власта на СДСМ. П.С. ОВИЕ СУДИИ НА ЗАЕВ ГО ИМААТ АКМИСОТ ДОМА И ГО ЗЛОУПОТРЕБУВААТ НА СЕКЈ МОЖЕН НАЧИН! ЗА ИСТОТО Е ОСУДЕН СУДИЈАТА ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ А СЕГАШНИВЕ НЕ АМО ШТО СЕ ФАЛАТ СО ИСТОТО ТУКУ И НЕМА ОТВАРАЊЕ ИСТРАГА ШТО ЗНАЧИ ЕКЛАТАНТЕН ПРИМЕР КАКВИ СУДИИ МУ ТРЕБААТ НА ЗАЕВ! ИСТОТО МУ Е ПОНУДЕНО И НА СУДИЈАТА ПАНЧЕВСКИ КАДЕ ТОЈ ОДГОВАРА СО КАТЕГОРИЧНО НЕ! НАСКОРО ЈАС ВЛАДИМИР ЌЕ ОРГАНИЗИРАМ МИРЕН ПРОТЕСТ ЗА ПРАВДА НА СУДИЈАТА ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ! ВО ПРИЛОГ ПОВТОРНО ЈА ДОСТАВУВАМ БИОГРАФИЈАТА НА ПАНЧЕВСКИ ЗА ДА ГИ БИДЕ НА СТЕ ЈАСНО КОЈ ГО ИМА РЕФОРМИРАНО ЦЕЛИОТ ПРАВОСУДЕН ИСПИТ ИСТО ТАКА И СУДИЈА НА КОО МУ Е НУДЕНО МИТО И ТОА ГО ОДБИВАЛ ИСТО КАКО И СТОЈКО!Доказ за Професионален Судија кој има Беспрекорна Биографија и кој прв спроведе Радикални Професионални Реформи во Судството со кои се фали сегашниот Министер за Правда Маричиќ! Во продолжеток прочитајте каква Биографија треба да има Судија во Република Македонија! Истиот е предложен за Претседател на СЈО за расчистување на криминалот во Македонија каде експресно е одбиен за да си продолжи да цвета криминалот! Се одбраа најкриминалните Судии и Претседатели на Совет на Обвинители кои во почетокот се полни со афери односно Црвеновска која ја има ограбено Банката за 1,5 милиони евра! Судијата Панчевски беше осуден за Акмисот а истиот го злоупотребуваат Новоизбраните Судии како и Ветераните во Судот и за нив нема Кривична Одговорност туку Награда! ПРОЧИТАЈТЕ!

Судијата Владимир Панчевски е докажан професионалец и борец против неправдата во Република Македонија и Родител на две деца. Последниве 5 години е жртва на политички прогон заради неговото спротиставување на незаконитостите во судството што интезивно се случуваат диригирани под палката на власта. Во неговото искуство од преку две децении се вбројани и првите поголеми конфискации спроведени со правосилни одлуки, неговиот ангажман во ОЈО, Финансиска полиција, Судија на Организиран Криминал и како Претседател на Кривичниот Суд кој во негово време доживеа преродба при што после 20 години беше прочистена и преземена казнена евиденција и беа реализирани повеќе самостојни проекти на судот како што е поврзување со затворите за спровод на лица со закажување за судење со што е надминат проблемот со немањето возила на казнените установи,олеснување на процесот за закажување на посети на притворени лица од нивни блиски роднини, електронско поврзување и олеснување на процедурите за вадење на уверенија од одделението за казнена евиденција, спроведување и имплементација на електронска достава на адвокати и странки и многу други самостојни активности за решавање на стари предмети и забрзување на постапките дa не се одлагаат судења без причина и тоа се во насоkа на подобрување на Кривичниот Суд и Судството воопшто. Во времето 2012 до 2016 година Владимир Панчевски е Претседател на најголемиот Кривичен Суд кога се прави најголемата реформа на Кривичната постапка и имплементација на новиот закон за кривична постапка од кога се напушта стариот систем и сe преоѓа на странечка постапка по англо - саксонскиот систем на кривична постапка.

Неговото НЕ е големо НЕ за противуставните одлуки на власта за промена на Името на Државата НЕ за постапки против неистомисленици, НЕ за прогон како оружје во политички борби, НЕ за злоупотреби во државнот систем, НЕ за манипулации и криминални дејствија што само по себе претставува голем Историски потег. Владимир Панчевски е првиот а можеби и единствениот Претседател и Судија кој укажа на криминалните активности и работа на СЈО и истото го документираше. Истиот поднесе кривична пријава против Катица Јанева, Ленче Ристоска и други истражители од тимот на СЈО. Како докажан професионалец беше истраен во борбата против упорноста на власта да го дискредитира неговиот лик и дело, целосно да го одстрани од судскиот систем се со цел во иднина да неможе повеќе да дејствува и да се спротиставува на сите нивни незаконитости. Судијата Панчевски се залага за функционирање на правна држава, враќање на угледот на сите Македонци како и почитување на нивните права, право на избор на држава и јазик во поглед во очите на Меѓународната заедница. Власта му вршеше незаконски претреси, го суспендираше од работното место како Судија со висок авторитет и кредибилитет и отвори постапка за негово разрешување и истовремено обвинителството го обвинува за наводни злоупотреби од кои нема докажано дека некому е нанесена штета или дека тој или друг имал некаква корист. Судијата Владимир Панчевски е борец за право и праведен човек со визија и со цел Република Македонија да стане вистинска правна држава!

Судијата Владимир Панчевски беше предложен од Претседателот на Вмро - Дпмне Христијан Мицкоски за Шеф на СЈО. Таа одлука беше позитивно поздравена од Македонскиот народ со што тој е најлогичното решение за Јавен Обвинител кој и во минатото ја докажа својата непристрасност која исто така повторувам беше препознаена и од самиот Претседател на Вмро - Дпмне Христијан Мицкоски.

Кратка Биографија (движење во кариера со краток опис на работните места): -

- Од ноември 1996 година до март 1997 година извршувал работни задачи на правни работи на волонтерска основа во Основвиот Суд Скопје 1 Скопје.

- Од Март 1997 година до Октомври 1998 година извршувал работни задачи на кривично - правни работи на волонтерска основа во Основно Јавно Обвинителство - Скопје.

-Од 01.10.1998 година се вработува во Основното Јавно Обвинителство Скопје, на работно место Приправник по правна струка на определено време од две години.

- Од Јануари 2000 година во Основното Јавно Обвинителство - Скопје е распореден на работно место Стручен Соработник и работел на Кривични предмети. Во истиот период тој работел н застапување на кривични предмети на Основното Јавно Обвинителство - Скопје за кривични дела до три години утцрдена затворска казна согласно Кривичниот Законик на Република Македонија и Законот за кривична постапка.

- Од Октомври 2001 година со превземање работел како Стручен соработник во Јавното Обвинителство на Република Македонија во формираното одделение за Меѓународни односи со директна соработка и под надзо на Јавниот Обвинител на Република Македонија. Во 2002 година иновативен кратор на WEB страницата на Јавното Обвинителство на Република Македонија www.jorm.org.mk и бил член на уредувачкиот одбор на компјутерското ЦД на WEB страната на Јавното Обвинителство.

- Од Фебруари 2003 година бил распореден на работа на Кривично - Правни работи во Основното Јавно Обвинителство во Скопје на работното место Виш Соработник каде постапувал по Кривичните предмети каде работел до 25 јули 2003 година.

- Од 25 Јули 2003 година кога за првпат во Историјата на Република Македонија била промовирана нова професионална Полициска структура во состав на Министерството за Финансии под надзивот Финансиска Полиција каде е назначен за еден од 10 те први финансиски полицајци при што учествувал на специјализирана обука на Финансиската Полиција спроведена од страна на Странски Експерти на проектот УСАИД за фискални реформи во РМ каде и претходно работел до 07.02.2008 година.

- По одлука на Судскиот Совет на Република Македонија Бр.. 07 - 312/1 од 11.02.2008 година донесена на 07.02.2008 година, по објавен оглас во Сл.Весник на РМ од 21.11.2007 година е избран за Судија во Основен Суд Скопје 1 Скопје.

- Од 07.02.2008 година до месец Јули 2009 година е распореден во Одделот Истрага, со потврдени резултати при што досега од страна на Судскиот Совет бил оценуван со највисоки оценки - многу добар.

- Од Јули 2009 до денес работел во Одделот за Организиран Криминал и Корупција при Основен Суд Скопје 1 Скопје, со потврдени резултати при што досега од Судскиот Совет бил оценуван со највисоки оценки - многу добар.

- Од 1999 година тој е поранешен член на Здружението на Јавните Обвинители на Република Македонија, а од 2001 година поранешен член на Комисијата за меѓународни односи при истото здружение кое ги води сите мѓународни односи и контакти особено со Меѓународното Здружение на Јавни Обвинители лоцирано во хаг, Холандија. Во состав на ова здружение работел на подготвување на проектот за подобрување на Статусот на Јавните Обвинители на Република Македонија што вклучува измени и дополнувања на Законот за Јавно Обвинителтво. Учествувал и на обука за Стратешко планирање спонзорирана од страна на АББА СИЛИ.

- Во Октомври 2001 година издал сопствено Компјутерско ЦД со Кривично - Правна содржина под наслов ПРАКТИКУМ ПО КРИВИЧНО ПРВО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, со избор на закони неопходи во постапувањето во кривичната постапка како и Збирка на судски одлуки на Врховниот Суд на Република Македонија, поодредена по поими од 1980 до 1999 година. Тоа ЦД во еден дел е преведено и на Англиски Јазик.

- Во Текот на 2002 година во Јавното Обвинителство на Република Македонија работи во организирањето на "Проект за подготовки на легислатива за Заштита на сведоци" и организирање на Средба на Генералните Обвинители од земјите во Југоисточна Европа во Охрид - средба во соорганизација на Јавното Обвинителство на РМ и СЕКИ -Центарот од Букурешт - Р.Романија.

- Во 2002 година во Софија Р.Бугарија посетувал еднонеделен тренинг семинар за Финансиски и компјутерски криминал кој опфаќал обука за откривање на фалисификувани пари, перење пари и злоупотреби и измами со кредитни картички. Како задача од овој тренинг преку СЕКИ центарот се испраќале информации за состојбата на кривичните дела кои опфаќаат фалсификување на ЕВРО банкноти (Еуропол - Интерпол) и Американски долари( Американса Тајна Служба).

Во 2002 година бил учесник на подготвителниот состанок за едновремената акција "Мираж" која се одржала во Букрешт - Романија во организација на СЕКИ - Центарит а која се однесува на Трговијата со луѓе,жени и деца.

- Во 20002 година од Јаввниот Обвинител на РМ бил определен да работи со Странскиот Експерт Николас Робсон од Европсата агенција за реконструкција, во рамките на проектот КАРДС, организиран преку Минитерството за Правда, каде работел на два проекти за развој на Јавно Обвинителската организација и тоа: 1. Инвестиии и 2. Формирање на Специјална група за борба против Организиран Криминал, Корупцијата и Перење на пари и донесување на амандман членови кон Законот за Јавно Обвинителство, како и изготвување на други подзаконски акти во оваа цел.

- Во 2003 година учествувал во студиска посета во Република Словенија како чен на делгацијата на Јавното Обвинителство на Република Македонија предводена од Јавниот Обвинител на РМ во посета на Врховното Јавно Обвинителство на Република Словенија со цел собирање искуства од СловенечкитеОбвинители и запознавање со условите и начинот на постапување, како и организациската структура, поставеноста и нивото на компјутеризација на Јавното Обвинителство а со конечна цел формирање на новата Специјална група на јавни обвинители во Република Македонија.

- Во 2003 година како иновативно решение ја креирал и изработил WEB страната на Здружението на јавните обвинители во Република Македонија - www.zjorm/org.mk.

- Во 2003 година во салзбург, Австрија учествувална регионален семинар на Државите од територијата на Поранеѓна Република Југославија за развој на даночната администрација, реформи на даночниот систем ,со посебен акцент на данокот на добивка и примена на индиректни методи за докажување на приход, како и во Стразбур, Франција земал учество на регионален преокт КАРДС за зајакнување на капацитетите на полицијата за борба против криминалот во Југоисточна Европа. Рзгчедување на Меѓународните стандарди и примена на посебните истражни мерки.

- Во 2003 година, на барање на Комисијата за спречување на Корупцијата претставник е на Финансиската Полиција и член на работна група за измени и дополнување на Законот за спречување на корупцијата Сл.Весник Бр.46 од 12 Јули 2004 година.

- Во 2004 година во Братислава - Словачка учествув во работна посета на Полицискиот Президиум на Република Словачка, каде домаѓин била Финансиската Полиција на Република Словачка а Делегацијата на Република Македонија била претставувана од Директорот на Финансиската Полиција на Република Македонија.

- Во 2004 година учествува во изготвување на предлог измените на законот за Финансиска Полиција т.е законот за измен и дополнувања на законот за кривична постапка (во делот за имплементацијата на овластувањата што ги добива Финансиската полиција со тој закон), подготовка на подзаконски акти за работа на Финансиската полиција, подготвување на мислења на Финансиската полиција по предлози на други законски текстови и меќународни документи, како и изготвување на иницијативи за донесување на закони, законски измени и дополнувања и други прописи, заради усогласувањето на законодаството и ефиканост на истото.

- Во 2004 година учество зема во изготвувањето на Меморандум за соработка помеѓу Министерствата за Финансии и Министерството за Внатрешни Работи. кој Министрите го потпишале на 18.11.2004 година. Истата година учествува на три регионални состаноци во Скопје, Битола и Штип по иницијатива на Јавниот Обвинител на Република Македонија за формирање на Координативно тело на највисоко ниво од Јавното Обвинителство,Министерството за внатрешни работи,Управата за јавни приходи, Царинската Управа и Финансиската полиција за поефикасна борба против организираниот криминал и корупцијата. Исто така зема учество во подготовка на меморандум за соработка на Финансиската полиција со Јавното Обвинителство на Република Македонија.

- Од Фебруари до Декември 2004 година претставник е на Финансиската полиција и член на работната група на полициски експерти на ЕУПОЛ - Проксима.

- Од 24 до 27Февруари 2005 година, во Будимпешта Унгарија учествува на Конференција - Втор Европски Форум за пристап до правдата.

- Во март 2005 година повторно издава сопствено компјутерско ЦД со кривично - правна содржина со назив КАЗЕНЕНО ПРАВНА ЗАШТИТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗАШТИТА ОД КОРУПЦИЈА И ПЕРЊЕ ПАРИ, со избор на законските текстови, кривичен законик со коментар на посебниот дел, кривични дела од посебни закони со коментар, закон за кривична постапка, како и збирка на преку 600 меѓународни документи, подредена по поими, тоа ЦД во еден дел содржи и преводи и на англиски јазик на Македонски законски тектови од областа на финансиите.

- Учесник на многу обуки,семинари и конференции организирани од страна на странски и домашни тела,како и во периодот од 2008 до денес учесник во континуираната задолжителна обука на судии и обвинители.

- Од 21 Април до 05 мај 2012 година на покана на Стејт Департмент на САД учесник на International leadership Program во организација на Американската амбасада во Скопје на тема Меѓународна безбедност.

- Од декември 2012 година до декември 2016 година Претседател е на најголемиот кривичен суд во Македонија со единствена належност за судење на организиран криминал и корупција на цела територија на Македонија и истовремено е Претседател на кривичниот совет на судското одделение за организиран криминал и корупција.

- Со доаѓање на власт на Сдсм е деградиран во судија за прекршоци а моментално е разрешен и осуден на Затворска казна за која нема ниту еден доказ и над него продолжува да се врши Политички Прогон. СПОДЕЛУВАЈТЕ ЗА ДА ЈА ДОЗНАЕТЕ ВИСТИНАТА ЗА НАШИОТ ПРАВОСУДЕН СИСТЕМ И ККО ПРИМЕР ЌЕ ГО КАЖАМ ЈАКИМ НЕДЕЛКОВ ОЈ ГО ОДБРАНИ ЗА ДЕЛОТО МИТО КАДЕ ВЕЛИ ЕДНО ЕВРО ЗА ЦРКВАТА ЕДНО ЗА ВИЦЕТО! ИНАКУ НЕДЕЛКОВ КАКО НАГРАДА Е СТАВЕН ДА БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОНК! 

СПОДЕЛУВАЈТЕ!