Среда, 26 Мај 2021    Печати
Гратис патарина за Србите кон Грција, но не и кон Охрид

Владата ќе додели  200.000 електоронски картички со по 760 денари и ова ќе ја чини државата  2,8 милиони евра. Картичките ќе се делат на Табановце и ќе може да се искористат во периодот од 15 јуни до 15ти август.

Српските гости се едни од најбројните во земјава.

Бесплатните патарини за патниците од Србија ќе важеле само за Коридор 10 кој води кон граничниот премин Богородица. Кон Охрид нема да важеле затоа тоа што на овој патен правец немало електронска наплата?
 
Кој им кажал на овие ајвани дека немало електронска наплата? Ние кога патуваме по овој коридор и плаќаме со картичка е на диво?
 
Кој кого прави будала?