Среда, 01 Септември 2021    Печати
Предавници на мајката наша

pesni-za-makedonija

Местото мое мило разделено
А сега далеку од мене мачено
Ке жалам и плачам за него
Еден ден ке се  радувам.

Денот ќе дојде  тој,   нестрпен,
Одете си душмани и предавници
Не ве  сакаме,   доста тиранувавте,
Предавници на мајката наша.

Ја зедовте со  сила,   нашата грутка.
Ајде браќа со  пушка во  рака,
мајката наша да се  радува
Ако  треба   братски ке  гинеме.

Јане, Делче и Шамбе да светиме
Ке крениме знаме високо
А слобода да добиеме.

Герман  Австралија