Среда, 27 Јануари 2016    Печати
Древните

nadica-trpevski
НАДИЦА ТРПЕВСКИ

Измачен народ
Тоа сме ние,
Но храброст и Непокорност
Во срце ни бие.

Не угнетуваа и измачуваа
Векови цели,
Но пак си останавме,
Македонци смели.
     
Затоа чујте,
Непријатели клети,
Македонија нешто,
На Александар му вети:
Името вековно,
Не го менуваме,
МАКедонци со корен,
За навек остануваме.

За името световно,
До смрт ќе се бориме,
Македонци за навек,
Нема да се покориме