Среда, 05 Јули 2017    Печати
Синовите на Македонија

SavoKostadinovski
Саво Костадиноски

Со невидена смелост
и храброст,
не жалејќи
живот свој,
синовите на Македонија
се бореа,
за татковината
во нерамен и лут бој.

Зад нив оставија
бесценети дела
на кои сите
им се восхитуваме,
и од s# срце
вечно
ќе ги почитуваме.

Синовите на Македонија,
заедно со нас,
живеат
во секој час.