Среда, 18 Јули 2018    Печати
ХИМНАТА МАКЕДОНСКА

Химната македонска
со сите струни –
за земјата македонска
топло ѕуни.

Од нејзината музика
сонце грее,
можеби затоа
со толку љубов се пее.

Химната македонска
наликува на цветот,
наш пасош е и наше
огледало пред светот!

savo-kostadinovski-2
САВО КОСТАДИНОВСКИ