Среда, 19 Септември 2018    Печати
МАКЕДОНСКИ ПРОРОК

savo-kostadinovski-pesna
САВО  КОСТАДИНОВСКИ

Со векови претскажувал
дека ќе постоиш,
дека на бигорите
ќе опстоиш,
гордо исправена,
и дека никогаш
нема да бидеш
заборавена!Според пророкот
македонски,
не биди зачудена,
што си на вечност
осудена!