Среда, 16 Октомври 2019    Печати
ПРЕМРЕЖИЊА

SavoСаво Костадиновски

ПРЕМРЕЖИЊА

Пехарот на Балканот

отсекогаш бил

не со вино

туку со крв полн

На него е изделкан

ликот на болката

и на сите премрежиња

Во ликот пак ги има

мрачните слики

на невремињата по Македонија

Него не го будат

ниту камбаните на векот

од чие ехо се слушаат

и клетви

и крикови

и молитви